House Modernes, Utrecht

Tot 1981 was op deze locatie in het centrum van Utrecht het iconische warenhuis Galeries Modernes gevestigd. Najaar 2019 start Syntrus Achmea met de her- ontwikkeling van dit voormalig warenhuis tot een modern en duurzaam winkel- en kantorencomplex: ‘House Modernes’.

Bij de ingrijpende renovatie en verduurzaming van het complex, wordt de oorspronkelijke gevel in oude glorie hersteld. De begane grond en de eerste verdieping van House Modernes houden een winkelfunctie. Op de tweede tot en met de zesde verdieping komt in totaal 7.370 m2 kantoor- en vergaderruimtes, die flexibel zullen worden verhuurd. De dubbele kelder is bestemd voor horeca en retail en zal tevens onderdak bieden aan een openbare fietsenstalling met 900 plaatsen.

Met dit project laat Syntrus Achmea zien sterk te geloven in mixed use: het verenigen van meerdere functies in gebouwen in de binnensteden. Met de combinatie van winkelen, werken en recreëren past House Modernes helemaal in die filosofie. Door de realisatie van een openbare fietsenstalling, levert Syntrus Achmea als Stadspartner tevens een bijdrage aan meer duurzame mobiliteit in Utrecht.
Oplevering van House Modernes staat gepland voor september 2021.