Yours, Leiden

1785 energiezuinige studenten- en starterswoningen in Leiden. In Leiden is een grote behoefte aan dergelijke woningen. Samen met onze partners zijn wij er in geslaagd om met 'Campus Yours' in deze vraag te voorzien.

Campus Yours ligt vlakbij NS-station Lammenschans en de historische binnenstad van Leiden. De 620 nieuwste woningen worden opgeleverd zonder gasaansluiting. 

Voor de verwarming en energieopwekking wordt gebruik gemaakt van een combinatie van een warmtepompboiler, een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem en zonne-panelen. Ballast Nedam en VORM zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gebied en de realisatie van de woningen. In het plan zijn ook commerciĆ«le ruimtes opgenomen voor bedrijfsactiviteiten die primair zijn gericht op de bewoners. De oplevering van de woningen staat gepland in de tweede helft van 2020.   

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft sinds 2015 al 700 studenten- en starterswoningen op Yours Leiden in portefeuille. Eind vorig jaar startte een tweede project van 465 studentenwoningen voor het Achmea Dutch Residential Fund (ADRF). Van de 620 woningen die nu worden gerealiseerd, neemt BPL Pensioen 197 studenten- en 140 startersappartementen in belegging; PME en het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf tekenen voor respectievelijk 148 en 135 startersappartementen. Het derde project vormt het sluitstuk van de ontwikkeling van Yours Leiden. Voor onze opdrachtgevers zijn deze 1785 centraal gelegen, energiezuinige woningen een uitstekende belegging.